Systemy Certyfikacji
Systemy Certyfikacji
W dynamicznie zmieniającym się świecie biznesu certyfikaty są kluczem do budowania zaufania, podnoszenia standardów i zdobywania przewagi konkurencyjnej. To nie tylko dowód profesjonalizmu, ale także inwestycja w rozwój, która otwiera drzwi do nowych rynków i możliwości.
Rolnictwo Ekologiczne
Rolnictwo ekologiczne to zrównoważony system zarządzania produkcją rolną, opierający się na odpowiedzialnym korzystaniu z zasobów naturalnych. Jego celem jest dostarczenie różnorodnych i wysokiej jakości produktów spożywczych, przy wykorzystaniu praktyk przyjaznych dla środowiska, zapewnienie wysokiego dobrostanu zwierząt oraz bioróżnorodności roślin…
Integrowana Produkcja Roślin
Integrowana Produkcja Roślin (IPR) to nowoczesny, prężnie rozwijający się system jakości żywności, który łączy konwencjonalne metody uprawy z zasadami ochrony środowiska. Obejmuje on między innymi stosowanie odpowiedniego płodozmianu, minimalizację używania pestycydów i nawozów wynikającą z faktycznego zapotrzebowania określonego poprzez systematyczne monitorowanie stanu upraw.
Quality Meat Program (QMP)
System QMP to krajowy system zapewnienia jakości żywności, który reguluje i nadzoruje proces produkcji wołowiny. System ten obejmuje certyfikację wszystkich etapów łańcucha dostaw począwszy od chowu i hodowli bydła, przez produkcję pasz, transport, aż po przetwórstwo. Celem QMP jest zagwarantowanie wysokiej jakości oraz bezpieczeństwa produktów spożywczych, a także budowanie zaufania pomiędzy producentami, dostawcami i konsumentami.
Quality Assurance for Food Products(QAFP)
QAFP to krajowy system jakości żywności opracowany z inicjatywy Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego. Obejmuje on cały łańcuch produkcyjny, realizując koncepcję „od pola do stołu”, standaryzując tym samym drogę, jaką żywność pokonuje od rolnika do konsumenta.